Veelgestelde vragen

Over Ateljee G

Wat is Ateljee G?

Ateljee G is een kleine onderneming die instaat voor kindergrime en/of glittertattoos op private en publieke feesten/evenementen.
Daarnaast moedigt Ateljee G graag mensen aan om zelf creatief aan de slag te gaan met grime. Wij bieden workshops aan en je kan ook kwalitatieve grimeerartikelen aankopen in de webshop.

Waarvoor staat Ateljee G?

Ateljee G staat voor hoogwaardige en professionele kindergrime en glittertattoos, geleverd met een klantgerichte service.

Doet Ateljee G private feestjes?

Bij Ateljee G zit je goed voor elk soort feest of evenement! Verjaardagsfeest, doopfeest, huwelijksfeest, schoolfeest, bedrijfsfeest, oogstfeest,... noem maar op! Op Ateljee G kan je rekenen voor al jouw private en/of publieke activiteiten.

Doet Ateljee G bedrijfevents en andere publieke evenementen?

Bij Ateljee G zit je goed voor elk soort feest of evenement! Verjaardagsfeest, doopfeest, huwelijksfeest, schoolfeest, bedrijfsfeest, oogstfeest,... noem maar op! Op Ateljee G kan je rekenen voor al jouw private en/of publieke activiteiten.

Geeft Ateljee G workshops?

Jazeker! Ik kom graag langs om een workshop te geven voor een groep animatoren, leerkrachten, stadsdiensten,... Bovendien is er de mogelijkheid om een startpakket aan te kopen.Voor meer info mag u altijd telefonisch contact opnemen. Wenst u een offerte? U kan er altijd één aanvragen via de website!

Offerte

Moet ik een offerte aanvragen?

Ateljee G zal voor elke boeking een offerte opstellen zodat de klant volledig op de hoogte is van het definitieve totaalbedrag. Zodra de offerte is geaccepteerd, zullen er geen andere kosten meer worden toegevoegd, tenzij er nieuwe verzoeken worden ingediend of wijzigingen worden aangebracht door de klant. Alle wijzigingen en bijkomende kosten zullen ten allen tijde worden gecommuniceerd.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Een offerte kan je simpelweg via e-mail aanvragen. Op de website kan je ook het formulier invullen.

Gelieve volgende gegevens te vermelden bij de offerteaanvraag;

 • Contactgegevens (Naam, adres, e-mail, telefoonnummer)
 • Bedrijfsnaam en BTW-nummer (optioneel)
 • Locatie van het evenement/feest
 • Datum en startuur van het evenement/feest
 • Hoeveel uren wilt u Ateljee G inhuren
 • Waarvoor wilt u Ateljee G inhuren? Workshop, kindergrime en/of glittertattoos?
 • Dient Ateljee G zelf tafel en stoelen te voorzien?

Is een offerte bindend?

De offerte is niet bindend totdat u deze accepteert. Je kan altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Deze blijft 14 dagen geldig waarbij de aangeduide datum voor u gereserveerd zal worden. Na deze periode, wordt de datum weer vrijgegeven voor andere klanten.

Kan ik een workshop bij Ateljee G boeken?

Ateljee G komt graag naar jou voor een workshop.

De inhoud van de workshop bestaat (afhankelijk van de beschikbare tijd) uit materiaalkennis en enkele penseel- en sponstechnieken.

Er is de mogelijkheid om een starterspakket aan te kopen tijdens de workshop. Na de workshop geniet u bovendien 30 dagen lang van 10% korting in onze webshop.

Tarieven & betalingen

Hoe kan ik betalen?

Betalingen kunnen zowel cash als met de app Payconiq bij Bancontact op de dag zelf voldaan worden, of via overschrijving binnen de 14 dagen (tenzij anders afgesproken) na ontvangst van de factuur.

Dien ik verplaatsingskosten te betalen?

Normaliter zit alles in de prijs. Indien er verplaatsingskosten worden aangerekend zal dit duidelijk gecommuniceerd worden.

Is er een meerkost op zon- of feestdagen?

Nee, er wordt geen extra kost gevraagd op zon- of feestdagen.

Krijgen scholen en verenigingen korting?

Scholen en jeugdverenigingen kunnen een korting van 10%* verkrijgen op workshops**, kindergrime en glittertattoos. Twijfelt u of uw vereniging aanspraak maakt op deze korting, dan mag u altijd contact opnemen met Ateljee G.

*Er wordt geen korting gegeven op mogelijke verplaatsingskosten.
**Indien ervoor geopteerd wordt om materiaal te huren tijdens de workshop, zal er geen korting verstrekt worden op deze verbruiksprijs.

Annulering & wijzigingen

Zijn er annuleringskosten?

Annuleren tot en met 31 dagen voor de start van de activiteit is altijd kosteloos. Bij annulering op 30 dagen voor de aanvang van het initiatief, of later, wordt een forfaitair bedrag aangerekend. Dit bedrag wordt berekend op de offerteprijs en kan gevonden worden bij de bijzondere voorwaarde op de offerte.

Kan ik de datum verplaatsen?

Jazeker! Na overleg is het mogelijk om de datum te veranderen, op voorwaarde dat de gewenste nieuwe datum nog beschikbaar is. Het is echter belangrijk op te merken dat als de datumwijziging binnen 30 dagen voor de oorspronkelijke startdatum van het evenement plaatsvindt, Ateljee G annuleringskosten in rekening kan brengen.

Op de dag zelf

Kan ik op de dag zelf ook glittertattoos vragen als ik enkel kindergrime heb geboekt?

Ja, Ateljee G voorziet altijd al het benodigde materiaal, zowel voor kindergrime als glittertattoos. Als je aanvankelijk alleen kindergrime hebt geboekt en op de dag zelf ook glittertattoos wilt, kan dit zeker worden volbracht tegen een meerprijs.

Op de dag zelf kan bij glittertattoos beslist worden om ook kindergrime te voorzien zonder meerkost. Het tarief van Glittertattoos blijft in dat geval ongewijzigd.

Welke zaken dien ik te voorzien wanneer Ateljee G langskomt?

 • Een tafel en twee stoelen
 • Bescherming tegen weer en wind*
 • Goed verlichte plaats
 • Toegang tot water
*Onder 'bescherming van weer en wind' wordt minstens het volgende verstaan:
- Droge staanplaats
- Schaduwrijk bij zonnig weer
- Bij koudere temperaturen (onder 18°C) wordt verzocht om een plaats binnen in een gebouw te voorzien (of buitenverwarming).

Kan ik Ateljee G op de dag zelf langer inhuren?

Indien de grimeur beschikbaar is en bereid is om langer aanwezig te blijven, kan Ateljee G de duurtijd verlengen. De tarieven die hiervoor gelden, zijn terug te vinden bij de Bijzondere Voorwaarden op de offerte.

Kan een persoon geweigerd worden?

Helaas zijn er enkele situaties waarbij het niet mogelijk is om iemand te grimeren;

 • Huidproblemen (eczeem, windpokken, koortslip, elke vorm van irritatie/allergische reacties, etc.)
 • Ziekte (loopneus, koorts, niezen, hoesten, etc.)
 • Kinderen die niet geschminkt willen worden, zullen ook niet geschminkt worden (ook niet bij aandringen van een volwassene). Ateljee G gelooft namelijk heel hard in het feit dat schminken een aangename ervaring moet zijn voor het kind.

Goed om te weten

Hoelang blijven glittertattoos op de huid?

Je mag ervan uitgaan dat glittertattoos, gezet met de tijdelijke huidlijm, meestal minimum 3 tot 5 dagen op de huid blijven zitten. Indien je vraagt voor de afwasbare huidlijm, zal de glittertattoo minder lang op de huid aanwezig blijven aangezien deze makkelijk met water en zeep te verwijderen zijn.

Hoe moet ik glittertattoos verwijderen?

Ateljee G maakt gebruik van twee soorten huidlijm.

 • De afwasbare huidlijm is makkelijk met water en zeep te verwijderen. Het enige nadeel hierbij is dat de glittertattoo maximum 1 tot 2 dagen op de huid zal blijven zitten.
 • De tijdelijke huidlijm blijft veel langer aanwezig. Deze is lastiger af te wassen met gewoon water en zeep. Hiervoor gebruikt men best een veilig alcoholhoudend product zoals dissolvant of iets soortgelijk.

Hoe moet ik de schmink verwijderen?

Je kan de schmink eenvoudig verwijderen met water. Indien er toch wat restanten overblijven op de huid, kan je deze makkelijk met water en wat zeep wegnemen.

Neemt Ateljee G ook speciale verzoeken aan?

Ateljee G is altijd bereid om speciale verzoeken aan te nemen zoals bijvoorbeeld een gepersonaliseerde glittertattoo met uw bedrijfslogo. Wanneer de vraag gesteld wordt, zal er gekeken worden naar de haalbaarheid van het verzoek. Indien deze uitvoerbaar is, wordt een prijs doorgegeven waarna de klant al dan niet akkoord kan gaan.

Webshop

Is het mogelijk om mijn bestelling te wijzigen of annuleren?

Ja, zolang de bestelling nog niet verzonden is, kan u uw bestelling wijzigen of annuleren. Gelieve hiervoor contact op te nemen via e-mail of ons contactformulier.

Wat is de levertijd?

Ateljee G tracht alle bestellingen binnen 5 werkdagen op te sturen. Meestal hebt u uw bestelling reeds binnen de week bij u thuis.
Bij vertragingen zal u via e-mail geïnformeerd worden.

Indien één of meerdere artikelen niet meer op voorraad zijn, trachten we deze binnen 14 dagen te verzenden. Indien het langer zou duren, krijgt u de keuze om te wachten op uw bestelling of de bestelling (gedeeltelijk) te annuleren.

Wat zijn de verzendkosten?

Hieronder kan u de verzendkosten terugvinden voor de verschillende verzendwijzen.

Standaardtarief | €6,99
Gratis verzending vanaf €100,-

Postpunt | €5,49
Gratis verzending vanaf €100,-

Lokale bezorging | €3,-
Enkel beschikbaar in een straal van 4km rond de maatschappelijke zetel.
Gratis verzending vanaf €50,-

Afhalen | GRATIS
Enkel na afspraak
Hemelstraat 100, 9200 Dendermonde

Wanneer kan ik van gratis verzending genieten?

Vanaf een aankoopbedrag van €100,- krijg je gratis standaardverzending naar jouw thuisadres of een postpunt naar keuze, ongeacht de locatie binnen België.

Lokale verzending binnen een straal van 4km is gratis vanaf besteding van €50,-.

Afhalen te Dendermonde is altijd gratis!

Kan ik het postpunt zelf kiezen?

Wanneer je de optie 'postpunt' kiest als levermethode, zal je van het koeriersbedrijf een e-mail ontvangen waarbij je het postpunt zelf mag kiezen.

Indien je reeds een account bij het koeriersbedrijf hebt, waarbij je jouw favoriete postpunt reeds hebt ingesteld, zal je geen e-mail meer ontvangen.

Hoe kan ik een artikel retourneren?

Het kan voorkomen dat een artikel je niet bevalt nadat je het hebt ontvangen. Dit is geen enkel probleem want je kan deze makkelijk retourneren.

Wil je iets retourneren? Meld je retour aan via mail binnen 14 dagen. Nadat jouw retour bevestigd is door Ateljee G, heb je 14 dagen de tijd om jouw product naar ons op te sturen. Het artikel dient ongeopend, ongebruikt en in de originele verpakking opgestuurd te worden naar onze maatschappelijke zetel, zijnde Hemelstraat 100, 9200 Dendermonde. De verzendkosten dienen door uzelf gedragen te worden.

Nadat de retour aangekomen is, zal Ateljee G het pakketje inspecteren. Indien alles goed verlopen is, zal je jouw geld binnen 10 werkdagen op jouw rekening zien verschijnen. Wanneer het gaat over een deel van een bestelling, zal enkel de aankoopprijs van het geretourneerde artikel terugbetaald worden. Bij de retour van een volledige bestelling zal de gehele aankoopprijs (inclusief verzendkosten) worden terugbetaald.

Bij opening, gebruik of beschadiging van een product, zal deze niet vergoed worden omwille van hygiënische redenen.

Ik heb een beschadigd artikel ontvangen.

Spijtig dat jouw artikel beschadigd bij jou is aangekomen! Wij ruilen dit graag voor jou om.

Stuur ons zo snel als mogelijk, na ontvangst van uw bestelling, een e-mail met enkele foto's van het beschadigde artikel. Na bevestiging van Ateljee G, dien je het beschadigde artikel binnen 14 dagen op te sturen naar onze Maatschappelijke zetel, zijnde Hemelstraat 100, 9200 Dendermonde. De verzendkosten dienen door uzelf gedragen te worden.

Na ontvangst, zullen we uw beschadigd artikel kosteloos omruilen en terug opsturen. Claims die later dan 5 kalenderdagen via e-mail door Ateljee G worden ontvangen, zullen niet meer worden behandeld aangezien we ervan uitgaan dat u dan voldoende tijd hebt gehad om uw producten te inspecteren op schade.